top of page
  • Skribentens bildCornelia Hasselvik

De sämsta färgerna att måla i ditt hem - enligt forskning

Nu har ju alla rätt till sin egen åsikt så om du skulle ha just den här färgen där hemma & det fungerar för dig så är det fantastiskt! :) Men enligt forskningen kommer dessa nyanserna av färgerna påverka ditt humör & inredning på ett negativt sätt.

Den här forskningen kommer ifrån Australien & dom anser att detta är världens fulaste färg.. Det är en grönbrun som heter Opaque Couche som är så hemsk att den för närvarande används för att avskräcka människor från att röka. Men varför tycker vetenskapen att den här nyansen är så hemsk?Förklaringen är enkel ändå, "När människor väljer färger vill de känna sig glada och upplyfta. Och det här är en färg som får dig att känna dig lite död och livlös. Det drar bara ner stämningen."


Och tydligen är det inte den enda färgen som blir "ful" när den tar över för mycket väggyta i ditt hem. Här är några av de andra nyanserna du bör undvika hemma:


Peach Fuzz

Även om den var populär på 60-talet, daterar den här färgen snabbt ett hus. Och när det kommer till färgpsykologi så är det upplyftande på små sätt (som hemtillbehör), men är stämningskrossande när det täcker en för stor yta.Orange Popsicle

Dom säger att den här färgen framkallar en stor "wow"-faktor - men inte på ett bra sätt. Det är för överväldigande för väggar och är till och med känd för att göra oss hungrigare!Blazing Yellow Smörgula färger är glada, men blir för ljusa och den här glada färgen får en aggressiv ton som får människor att känna sig oroliga eller bekymrade. Det är också överväldigande.Poppy Red

 Ljusa röda färger tenderar att framkalla ilska, vilket i princip är motsatsen till hur du vill känna dig hemma. Och notera att den här nyansen också kombinerar lite rosa och 80-tals neon, så det blir en ganska kraftig effekt av den här färgen.


Parfait Pink

Den här dämpade nyansen av pastellrosa, suger ut ljusstyrkan ur ett rum. Eftersom ljusa färger höjer ditt humör är det lustigt att den här tenderar att göra tvärtom.


Vad tycker ni, tror ni på den här forskningen? Och som jag sa tidigare, har ni någon av dessa hemma & det fungerar för er så är det fantastiskt! :) Tänk på att det är just dessa färgerna, inte rosa, röda, gula nyanser överlag det handlar om nu ;)


Ha nu en fortsatt bra dag så hörs vi i nästa inlägg som alltid!
Comments


bottom of page